AminoSEL-K 3-0-9
NK’lı Sıvı Organomineral Gübre
AminoSEL-K; biyogaz tesisinden alınan enzimlerce zengin fermente edilmiş organik madde ile azot, potasyum ve amino asitlerle kombine edilerek üretilen mikro elementlerce zengin özel bir organomineral sıvı gübredir.
Garanti Edilen İçerik
(w/w)%
Kullanım Şekli
Bitkiler | Topraktan LT / Dekar | Yapraktan 100 LT / Suyla |
Sera ve Açık Tarla Sebzeleri: Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Kabak, Bamya, Bezelye vd. | 3-5 L | 300-350 ml |
Lahana, Kereviz, Brokoli, Karnabahar, Ispanak, Marul | 2-3 L | 250-300 ml |
Tüm Meyve Ağaçları ve Narenciye | 4-5 L | 300-400 ml |
Zeytin | 4-5 L | 300-400 ml |
Muz | 3-5 L | 300-400 ml |
Fındık | 3-4 L | 300-400 ml |
Bağ | 3-5 L | 300-350 ml |
Çilek, Patlıcan | 3-4 L | 300-350 ml |
Kavun, Karpuz | 3-5 L | 300-400 ml |
Mısır | 3-4 L | 300-400 ml |
Pamuk | 3-4 L | 300-350 ml |
Yem ve Endüstri Bitkileri: Kanola, Soya, Patates, Pancar, Yer Fıstığı, Nohut vd. | 4-5 L | 300-350 ml |
Buğday, Arpa, Çeltik, Ayçiçeği vd. | 3-4 L | 300-350 ml |
Ürün Özellikleri
• Her çeşit üründe yapraktan ve damlama sulama sistemiyle uygulanabilir.
• Ürünün içinde yer alan amino asitler potasyumun bitki tarafından kolayca emilmesini ve bitkinin her bölümüne ulaşabilmesine olanak sağlar.
• Soğuk, sıcak, tuzluluk ve kuraklık gibi bitkiyi strese sokan faktörler potasyum alınımını engellediği için, böyle zamanlarda yapılan AminoSEL-K kullanımlarında potasyumun kolayca alınmasını sağlar.
• Potasyum şeker oranını yükseltir, meyvede renk, aroma, olgunlaşma, sertlik ve depolanmaya dayanıklılık gibi kalite artırıcı etkiye sahiptir.
• Bünyesindeki organik şelatlı mikro elementler sayesinde yüksek kireç içeriği ve pH değerine sahip topraklarda ortaya çıkma riski yüksek olan iz element noksanlıklarını gidererek verim azalışlarının önüne geçer.
• Meyve iriliği ve kalitesinde önemli katkı sağlar.