| Bitkiler | Topraktan L / Dekar | Yapraktan 100 L / Suyla | 
| Sera Sebzeleri: Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık vb. | 3-5 L | 350-500 ml | 
| Açık Alan Sebzeleri: Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık vb. | 3-5 L | 350-500 ml | 
| Karnabahar, Pırasa, Ispanak, Marul, Kıvırcık, Aysberg, Maydanoz vb. | 3-5 L | 250-300 ml | 
| Çay | 8-10 L |  | 
| Çilek | 3-4 L | 250-350 ml | 
| Üzüm | 4-5 L | 400 ml | 
| Kavun, Karpuz, Kabak | 3-4 L | 300-400 ml | 
| Meyve Ağaçları ve Narenciye (Sert ve Yumuşak Çekirdekliler) Zeytin, Fındık, Fıstık, Badem, Ceviz | 4-5 L | 400 ml | 
| Ayçiçeği, Mısır, Pamuk, Tütün, Şeker Pancarı, Patates, Havuç, Turp, Soğan | 4-5 L | 350-400 ml | 
| Çeltik, Susam, Sorgum | 4-5 L |  | 
| Soya, Mercimek, Fasulye, Nohut | 4-5 L | 250-350 ml | 
| Buğday, Arpa | 3-4 L | 250-300 ml | 
| Gül, Karanfil, Çiçekli Süs Bitkileri | 2-4 L | 250-300 ml | 
| Çim (Ekim zamanı ve bakım amaçlı) | 3-4 L |  | 
| Peyzaj ve Park Bahçe Düzenlemesi | 5-10 L | 200-300 ml |